Veelgestelde vragen

 1. Hoe zit het met retourneren
 2. Voor welke toepassingen is led verlichting geschikt
 3. Gaat een ledlamp echt zo lang mee?
 4. Hoe vervang je een traditionele gloeilamp?
 5. Hoe energiezuinig is led?
 6. Is Led echt energiezuinig?
 7. Kan ik met Led daadwerkelijk mijn huidige lichtbron vervangen?
 8. TL is toch al milieuvriendelijk, waarom zou ik hem vervangen?
 9. Diverse merken
 10. Wat betekent de kleurtemperatuur van een lamp?
 11. Wat is Led?
 12. Welk type fittingen zijn er?

Hoe zit het met retourneren

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Na deze termijn geld nog een periode van 14 dagen voor het retourneren.

Gedurende deze termijn kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u het product in bezit heeft gekregen. Om gebruikt te maken van uw herroepingsrecht verzoeken wij u om ons een herroepings/retourformulier toe te sturen.

Wij verzoeken u het product zoveel als mogelijk in de originele verpakking te retourneren.

Voor welke toepassingen is led verlichting geschikt

Led verlichting is in te zetten in huis, kantoor, showroom, winkelruimte, garage, etalage etc.
De lichtopbrengst van led lampen is verschillend, maar ten allen tijde is led verlichting een goede gloeilamp vervanger.

Gaat een ledlamp echt zo lang mee?

Een ledlamp heeft een extreem lange levensduur. De lichtopbrengst neemt na verloop van tijd echter af. A-merken zoals Philips en Osram definieeren de levensduur van een ledlamp als de gebruikstijd meer dan 70% van de oorspronkelijke lichtopbrengst produceren.
Kortom kies altijd voor een A-merk ledlamp want dan ben je zeker van kwaliteit.

Hoe vervang je een traditionele gloeilamp?

Led verlichting is een uitstekende gloeilamp vervanger. De E27 led, de E14 led, ledspots zoals de GU10 led, de GU5.3 led en TL Led buizen zijn makkelijk en snel te vervangen. Slechts een enkele keer zijn extra aanpassingen nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een led driver. Dit staat aangegeven bij de betreffende led lampen op onze site.

Hoe energiezuinig is led?

De Led-lamp is een zeer energiezuinige lamp, verbruikt maar liefst 80% minder energie dan een gewone gloeilamp en gaat ruim 50 keer langer mee. Bovendien hoeft een led lamp, in tegenstelling tot de spaarlamp niet bij het chemisch afval, maar kunnen gewoon in de prullenbak.
Het energieverbruik in de wereld neemt alsmaar toe, met bijbehorende klimaatveranderingen. Ten opzichte van de gloeilamp is bij 3 led lampen de jaarlijkse CO2-uitstoot 120 kg minder. Dat komt overeen met 6 bomen per jaar! Daarnaast is de gemiddelde levensduur van een Led lamp 50.000 branduren. Ter vergelijking: een gloeilamp heeft een levensduur van 1.000 branduren en een spaarlamp van 6.000 branduren.

Is Led echt energiezuinig?

Led verlichting is in meerdere aspecten energiezuinig. Het verbruikt niet alleen minder stroom, maar wordt ook minder warm. Hierdoor kan er in de zomer minder gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld de airconditioning of andere verkoelingsapparatuur, welke ook redelijk wat stroom verbruiken.

Kan ik met Led daadwerkelijk mijn huidige lichtbron vervangen?

Er zijn zeker mogelijkheden om al uw bestaande lichtbronnen te vervangen. Dit voor bijvoorbeeld de standaard E27 en E14 fitting.

TL is toch al milieuvriendelijk, waarom zou ik hem vervangen?

Het klopt inderdaad dat TL minder stroom verbruikt dan reguliere gloeilampen. Een misverstand is bij TL dat het wattage van de lamp alleen een indicatie geeft van het verbruik. Ook het armatuur en de schakelapparatuur die daarin zit verbruikt ca 20% van het opgenomen vermogen van de TL buis . Deze moet u bij het wattage optellen.
Bij LED is deze voorschakelapparatuur niet meer nodig. Daarnaast bevatten spaarlampen en TL’s giftige stoffen zoals kwik. Dat betekent dat ze via het chemisch afval afgevoerd worden. Onze TL Led vervangers zijn RoHs-compliant, wat onder meer wil zeggen dat ze gegarandeerd vrij zijn van lood en kwik. Tevens zijn onze TL Led buizen KEMA gekeurd.

Voordelen TL Led:
- Veel langere levensduur
- Geen starters meer vervangen
- Geen giftige stoffen meer in de lamp
- Geen startproblemen
- TL Led vervangers veroorzaken geen zoemgeluiden, flikkeringen of RF interferentie
- TL Led vervangers zijn goed te combineren met zonne-energie

Diverse merken

Bij BesparenMetLedverlichting.nl heeft u de keuze uit hoogwaardige kwaliteit Led verlichting.
In ons assortiment hebben wij onder meer:

- Philips Ledlampen
- Interlight Ledlampen
- Osram Ledlampen
- LEDsor
- Lioris
- LedLight

Wat betekent de kleurtemperatuur van een lamp?

De kleur van het licht heeft een grote invloed op de kleurbeleving van een ruimte. De kleurtemperatuur van de lichtbron speelt hierbij een essentiële rol. Licht wordt in de volksmond als koel of warm aangeduid. Voor een objectieve vergelijking van de kleurbeleving bij verschillende lichtbronnen zijn dergelijke subjectieve belevingen echter ongeschikt. Daarom is er een objectieve schaal bedacht, waarop de kleurtemperatuur wordt weergegeven.
De kleurgradatie van het licht wordt vergeleken met het licht dat wordt uitgestraald door een sterk verhitte ijzeren staaf waarvan de temperatuur bekend is. Als je ijzer verwarmd wordt de kleur oranje-rood. Hoe warmer ijzer wordt hoe witter de temperatuur. Niet voor niets ken men de uitdrukking witheet. Men weet precies welke kleur het ijzer heeft bij welke temperatuur en daardoor is het makkelijk dezelfde schaal te gebruiken voor de uitstraling van het licht van een lamp.
Het heeft dus niets te maken met de temperatuur van de lamp, maar slechts met de kleur van het licht. Op deze manier kan de lichtkleur worden uitgedrukt doormiddel van een temperatuurwaarde in Kelvin (K). We noemen dit de kleurtemperatuur (Tk).
In de praktijk kan van de volgende categorieën worden uitgegaan:

2500-2800 K Extra warmwit
2800-3500 K Warmwit
3500-5000 K Neutraalwit
>5000 K Koelwit/Daglicht

Wat is Led?

Led is een afkorting van Light Emitting Diode, ofwel een lichtuitstralende diode. Led lampen zijn tot 80 á 90% energie zuiniger dan een gloeilamp, spaarlamp of reguliere TL-Lamp. Led gaat zeer lang mee, naar tussen de 25.000 en 50.000 branduren. Om de levensduur te vergroten, kunnen led lampen hun (lage) warmte opbouw gemakkelijk kwijt.
Vaak aan- en uitschakelen heeft geen invloed op de levensduur van de led lamp. Tevens kunnen led lampen zonder lichtverlies efficiënt gedimd worden.

Welk type fittingen zijn er?

E27 Fitting
De meest voorkomende fitting in Nederland. De meeste gloeilampfittingen zijn E27, ook wel een dikke fitting genoemd. PAR lampen hebben ook een E27 fitting.

Diameter fitting: 26-27 mm (Medium Edison Screw (ES))
Spanning: 230 V

E14 Fitting
De E14 fitting is een maat kleiner dan de E27 fitting. Deze is populair in armaturen omdat hij wat "slanker" is.

Diameter fitting: 14-17 mm (Small Edison Screw (SES))
Spanning: 230 V

GU10 Fitting
Een zogenaamde bajonetsluiting. Voornamelijk gebruik voor spotjes. In tegenstelling tot spots met GU4
of GU5.3 fittingen zijn GU10 spots vaak geschikt voor 230V.

Afstand tussen pinnen: 10 mm.
Diameter fitting: ong 23 mm.
Spanning: 230 V

GU5.3 Fitting
Een Bipin voet of ook wel steekvoet genoemd. De afstand tussen de pinnen is het getal in de naam.
In dit geval gelden de volgende specificaties:

Afstand tussen pinnen: 5,33 mm.
Diameter pin: 1,56 mm
Spanning: 12 V

G4 Fitting
Een Bipin voet of ook wel steekvoet genoemd. De afstand tussen de pinnen is het getal in de naam.
In dit geval gelden de volgende specificaties:

Afstand tussen pinnen: 4 mm.
Diameter pin: 0,7 mm
Spanning: 12 V

Share |